Σουφλέ πατάτας

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
  2. Βάζουμε το Φρέσκο γάλα πλήρες σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες, αλάτι, πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες και το πράσο και βράζουμε για 10 λεπτά.
  4. Τρίβουμε ένα πυρέξ με τη μια σκελίδα σκόρδο και το βουτυρώνουμε.
  5. Μεταφέρουμε τις πατάτες με το γάλα στο πυρέξ, προσθέτουμε τη μισή τριμμένη Γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και σκεπάζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη Γραβιέρα.
  7. Βάζουμε από πάνω το Βούτυρο αγελάδος σε μικρά κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
7
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας