ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Σουφλέ πατάτας
80
4
Αλμυρές
ΥΛΙΚΑ
1,2 κιλό καθαρισμένες πατάτες
1 πράσο ψιλοκομμένο
350 γρ.
Γραβιέρα
τριμμένη
500 ml
Φρέσκο γάλα πλήρες
250 ml
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 σκελίδες σκόρδο
80 γρ.
Βούτυρο αγελάδος
σε μικρά κομματάκια
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΪΟΝ
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
Γραβιέρα
Γραβιέρα
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε το
Φρέσκο γάλα πλήρες
σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες, αλάτι, πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε τις πατάτες και το πράσο και βράζουμε για 10 λεπτά.
Τρίβουμε ένα πυρέξ με τη μια σκελίδα σκόρδο και το βουτυρώνουμε.
Μεταφέρουμε τις πατάτες με το γάλα στο πυρέξ, προσθέτουμε τη μισή τριμμένη
Γραβιέρα
και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
και σκεπάζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη
Γραβιέρα
.
Βάζουμε από πάνω το
Βούτυρο αγελάδος
σε μικρά κομματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα