Σουφλέ σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
  • 5 αυγά, μεσαία
  • 140 γρ. κουβερτούρα 52%
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • Βούτυρο αγελάδος
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Άχνη ζάχαρη ή σιρόπι σοκολάτας και παγωτό για το γαρνίρισμα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το Βούτυρο αγελάδος και τα λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
  2. Ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα και στη συνέχεια τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μια κανάτα και γεμίζουμε 5 φορμάκια για σουφλέ τα οποία έχουμε αλείψει με βούτυρο και κακάο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 °C για περίπου 10-11 λεπτά.
  5. Γαρνίρουμε προαιρετικά με άχνη ή με μια μπάλα παγωτό, σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου