Σούπα γιαουρτιού βάλσαμο για το στομάχι

ΥΛΙΚΑ
  • 130 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1,5 λίτρο βραστό νερό
  • 400 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 5%
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κρόκο από μέτριο αυγό
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • Θυμάρι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΛΙΣΜΑ

  • Θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • κρουτόν
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-packshot-gallery-0
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
Στραγγιστό γιαούρτι 5%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό το ρύζι γλασέ, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1,5 λίτρο βραστό νερό μαγειρεύοντάς το για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνω το Στραγγιστό γιαούρτι 5%, τον χυμό λεμόνι, τον κρόκο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και με μια κουτάλα παίρνουμε από το νερό που βράζει το ρύζι ρίχνοντας το σιγά σιγά μέσα στο μπολ.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη 5-8 λεπτά.
  6. Για το αρωματικό λάδι βάζουμε ένα μπρίκι πάνω στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι και το ζεσταίνουμε.
  7. Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε πολύ καλά και κλείνουμε τη φωτιά.
  8. Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο και κρουτόν.

 

Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου