Πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό το ρύζι γλασέ, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1,5 λίτρο βραστό νερό μαγειρεύοντάς το για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνω το Στραγγιστό γιαούρτι 5%, τον χυμό λεμόνι, τον κρόκο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με μια κουτάλα παίρνουμε από το νερό που βράζει το ρύζι ρίχνοντας το σιγά σιγά μέσα στο μπολ.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε να το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για ακόμη 5-8 λεπτά.
Για το αρωματικό λάδι βάζουμε ένα μπρίκι πάνω στη φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο θυμάρι και το ζεσταίνουμε.
Το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε πολύ καλά και κλείνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι, ελαιόλαδο και κρουτόν.