Σούπα από γλυκοπατάτα και σιρόπι σφένδαμου

60 λεπτά
6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδια, σε φέτες
  • 100 γρ. πράσα, σε φέτες
  • 25 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 15 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 600 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε χοντρές φέτες
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο (ή νερό)
  • 3 γρ. θυμάρι
  • 100 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 40 γρ. σιρόπι σφένδαμου
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο, λεπτοτριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  • 180 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 100 γρ. πράσινο μήλο, σε λεπτά στικς
  • 100 γρ. παξιμάδι χαρουπιού, χοντροσπασμένο
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο, καβουρδισμένο
  • Ελαιόλαδο
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ

  1. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα πράσα, το τζίντζερ και το σκόρδο, αλατίζουμε και τα ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την κανέλα, τις γλυκοπατάτες, τον ζωμό κοτόπουλο και το θυμάρι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο και φέρνουμε σε βρασμό. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες.
  2. Αφαιρούμε την κανέλα, το θυμάρι και πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία και γυαλιστερή υφή, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σιρόπι σφενδάμου, το μοσχοκάρυδο και ξανά αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται. Προαιρετικά περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα για ακόμα καλύτερη υφή.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  1. Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με το Στραγγιστό γιαούρτι 2%, το πράσινο μήλο, το παξιμάδι, τον κολοκυθόσπορο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

*TIP: Στη διαδικασία του αλέσματος της σούπας, είναι προτιμότερο να ξεκινήσουμε αλέθοντας μόνα τους τα λαχανικά χωρίς την προσθήκη υγρών. Έτσι μπορούμε να ρυθμίσουμε την πυκνότητα της σούπας όπως τη θέλουμε, βάζοντας την ποσότητα των υγρών σταδιακά προς το τέλος της διαδικασίας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου