ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας
55
4
Αλμυρές
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ.
βούτυρο
ΟΛΥΜΠΟΣ
1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
1-2 κ.γ. αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 γλυκοπατάτες (περίπου 2 κιλά), ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλο (ή λαχανικών)
1 κ.γ. πάπρικα
10 μλ.
κρέμα γάλακτος
ΟΛΥΜΠΟΣ
ΠΡΟΪΟΝ
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το
βούτυρο
σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε.
Μαγειρεύουμε περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες , το ζωμό, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα.
Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. (Οι γλυκοπατάτες πρέπει να είναι πολύ τρυφερές)
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τη σούπα.
Γαρνίρουμε με
κρέμα γάλακτος
και μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο