Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να καβουρδιστούν πλήρως και να πάρουν έντονο καφέ χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για 1 λεπτό περίπου.
Ρίχνουμε το ρόφημα Αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη, αλατίζουμε προσθέτουμε το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στο τηγάνι, φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας και μαγειρεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα, για 2 λεπτά περίπου.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσουν.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.