Σπαγγέτι με πέστο μυρωδικών, φέτα και κολοκύθι

30 λεπτά
4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ

  • 50 γρ. δυόσμος, φύλλα
  • 80 γρ. βασιλικός, φύλλα
  • 40 γρ. σπανάκι, μπλανσαρισμένο
  • 100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος
  • 10 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
  • 100 γρ. νερό
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Κεφαλοτύρι, λεπτοτριμμένο
  • Αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 200 γρ. κολοκύθι, σε λεπτές ροδέλες
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
  • Νερό από το βάσιμο των ζυμαρικών
  • 300 γρ. πέστο
  • 250 γρ. Φέτα Π.Ο.Π., σπασμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 10 γρ. βασιλικός, φύλλα
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ

  1. Στον κάδο ενός μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι.
  2. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργεία και χτυπάμε στη μέγιστη ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο Κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό.
  4. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΑΤΟ

  1. Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο κοχλάζον νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από αυτά που αναγράφονται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  3. Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το κολοκύθι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει και αυτό ομοιόμορφο χρώμα.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, λίγο από το νερό που έβραζαν και ανακατεύουμε.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προσθέτουμε το πέστο, τη μισή Φέτα τριμμένη, τα φύλλα του βασιλικού, πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
  7. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη Φέτα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου