Τάρτα λεμονιού

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 180 γρ. αλεύρι
  • 90 γρ. Βούτυρο αγελάδος κρύο κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. κρύο νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

  • 4 ασπράδια αυγού
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
xymos-portokali-packshot-gallery-2
Πορτοκάλι
Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
  2. Τη βγάζουμε και την απλώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα.
  3. Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στην τάρτα και γεμίζουμε με όσπρια
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C  για μισή ώρα περίπου, αφαιρούμε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να πυκνώσει κι άλλο.
  3. Βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το Βούτυρο αγελάδος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε την κρέμα λεμόνι στη ψημένα τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ.
  3. Χτυπάμε τη μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό.
  4. Βάζουμε τη μαρέγκα στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα. Αν διαθέτουμε φλόγιστρο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντί του φούρνου για να ροδίσουμε τη μαρέγκα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο