Τάρτα με μανιτάρια, πράσα και κρέμα γάλακτος

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φύλλο ζύμης κουρού
  • 200 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό άσπρα μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 4 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 300 ml Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι  
ΠΡΟΪΟΝ
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βουτυρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη κούρου σε φόρμα τάρτας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ.
  2. Ψήνουμε τη βάση της πίτας στους 160 °C  στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
  3. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά το μπέικον, τα μανιτάρια και τα πράσα με ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σοταριστούν καλά.
  6. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά τους.
  7. Βάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια μέσα στην τάρτα, ανακατεύουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, τα αυγά, το κονιάκ, το αλατοπίπερο και το θυμάρι, σε ένα μπολ με ένα σύρμα και τα ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση.
  8. Πασπαλίζουμε την τριμμένη Γραβιέρα. Ψήνουμε στους 170 °C  για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα