Βουτυρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη κούρου σε φόρμα τάρτας με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ.
Ψήνουμε τη βάση της πίτας στους 160 °C στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθεί την αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά το μπέικον, τα μανιτάρια και τα πράσα με ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σοταριστούν καλά.
Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα νερά τους.
Βάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια μέσα στην τάρτα, ανακατεύουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, τα αυγά, το κονιάκ, το αλατοπίπερο και το θυμάρι, σε ένα μπολ με ένα σύρμα και τα ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση.
Πασπαλίζουμε την τριμμένη Γραβιέρα. Ψήνουμε στους 170 °C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.