Ταρτάκια με φρούτα

30
25-30
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

  • 500 γρ. γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους από μέτρια αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ  

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό μέτριο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας
  • 1 κ.γ. μέλι
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΙΣΕΡΙ

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 400 γρ. γάλα, τη μισή ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μία βράση.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας, το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  4. Βάζουμε πολύ αργά το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα. Βάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  5. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  6. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ. Τρίβουμε με τα χέρια μας τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό ζυμάρι.
  5. Με ένα μαχαίρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
  6. Πιέζουμε και ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη κάθε ζυμάρι.
  7. Παίρνουμε δύο ταψάκια 6 θέσεων για muffins και βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια για muffins.
  8. Βάζουμε ένα ζυμάρι σε κάθε θήκη και πιέζουμε με τα χέρια μας για να πάρει το σχήμα της θήκης. Βάζουμε από ένα χαρτάκι σε κάθε ζυμαράκι και γεμίζουμε με βάρος για να μην φουσκώσουν όσο θα ψήνονται.
  9. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και τα χαρτάκια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  10. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  1. Αφαιρούμε την παγωμένη κρέμα πατισερί από το ψυγείο και τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  2. Τη βάζουμε στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  3. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας.
  4. Στολίζουμε με κομμάτια από φρούτα της αρεσκείας μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. μέλι. Αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί.
  2. Με ένα πινέλο απλώνουμε το μέλι στα φρούτα και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο