Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, το γάλα και το βούτυρο. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το λαδώνουμε ελαφρά με ένα φύλλο χαρτοπετσέτας.
Για κάθε τηγανίτα, βάζουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού για να το απλώσουμε.
Μαγειρεύουμε έως ότου η επιφάνεια από τις τηγανίτες να αποκτήσει φυσαλίδες, 1 έως 2 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με μια λεπτή σπάτουλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν στην κάτω πλευρά, 1 έως 2 λεπτά.
Βγάζουμε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.