Τηγανίτες

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 200 μλ. γάλα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ λιωμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας σπορέλαιο για το τηγάνι
  • σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0003_DSC_2348-aspect-ratio-532-702
Φρέσκο γάλα πλήρες
Φρέσκο γάλα πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το αυγό, το γάλα και το βούτυρο. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  2. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το λαδώνουμε  ελαφρά με ένα φύλλο χαρτοπετσέτας.
  3. Για κάθε τηγανίτα, βάζουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος του κουταλιού για να το απλώσουμε.
  4. Μαγειρεύουμε έως ότου η επιφάνεια από τις τηγανίτες να αποκτήσει φυσαλίδες, 1 έως 2 λεπτά.
  5. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με μια λεπτή σπάτουλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν στην κάτω πλευρά, 1 έως 2 λεπτά.
  6. Βγάζουμε  τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο