Τούρτα black forest

20
10-12
ΥΛΙΚΑ
  • 5 αυγά μέτρια
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. κακάο
  • 600 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά παγωμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 500 γρ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 50 γρ. κουβερτούρα  
ΠΡΟΪΟΝ
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C  στον αέρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
  4. Περνάμε από το κόσκινο το αλεύρι, το κακάο και το βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  5. Βουτυροκακαώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, τη βανίλια, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να σφίξει και να γίνει σφιχτή σαντιγί.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  1. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε τρεις λωρίδες. Τις βάζουμε σε μια πιατέλα σε σχήμα τριγώνου.
  2. Σουρώνουμε το γλυκό βύσσινο και βάζουμε στο σιρόπι το κονιάκ.
  3. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα. Με ένα πινέλο απλώνουμε το μισό σιρόπι στο παντεσπάνι. Βάζουμε από πάνω τα μισά βύσσινα, τη μισή ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το ¼ από τη σαντιγί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  4. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και την υπόλοιπη σαντιγί πάνω και περιμετρικά από την τούρτα.
  5. Βάζουμε τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα.
  6. Αφαιρούμε τις λαδόκολλες και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο