Τούρτα παγωτό με πραλίνα

20
10-12
ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  • 800 γρ. έτοιμο κέικ βανίλια-σοκολάτα
  • 300 γρ. φουντούκια
  • 400 γρ. πραλίνα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • 50 γρ. φουντούκια
ΠΡΟΪΟΝ
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και χτυπάμε, με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει και πάρει την υφή γιαουρτιού.
  2. Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε για να πάρουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

  1. Καλύπτουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια ενός μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  2. Κόβουμε το κέικ σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε όλο το μπολ εσωτερικά. Βάζουμε τη μισή γέμιση, το 1/3 από τα φουντούκια και το 1/3 από την πραλίνα.
  3. Καλύπτουμε με μία στρώση από το κέικ και προσθέτουμε 1/3 από φουντούκια, 1/3 από την πραλίνα και την υπόλοιπη γέμιση.
  4. Βάζουμε το τελευταίο 1/3 από τα φουντούκια, την υπόλοιπη πραλίνα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κέικ.
  5. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας για να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να καλυφθούν τυχόν κενά.
  6. Βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες να παγώσει καλά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  1. Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σερβίρουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο