Τριφτή μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά μέτρια
  • 120 γρ. Βούτυρο αγελάδος (κρύο)
  • 4-5 σταγόνες υγρή βανίλια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 3 κόκκινα μήλα
  • 100 γρ. νερό
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • Ζάχαρη άχνη
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το κρύο Βούτυρο αγελάδος σε μικρούς κύβους, την υγρή βανίλια, τη μαγειρική σόδα, το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά χωρίς να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να έχει μορφή θρύμματος.
  3. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  4. Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι.
  5. Προσθέτουμε την κανέλα, τον χυμό λεμόνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να καραμελώσουν.
  7. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα 26 εκ. και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα θρύμματος ζύμης πατώντας πολύ καλά με ένα ποτήρι και ανασηκώνοντας ελαφρώς τις άκρες.
  8. Προσθέτουμε τη γέμιση ομοιόμορφα παντού και ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη σε μορφή θρύμματος πατώντας πολύ καλά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα η γέμιση.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 °C για 35-40 λεπτά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου