Τρούφες με ρούμι

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • 5 γρ. κακάο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • 50 γρ. φουντούκια, σπασμένα
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός τετράγωνου ταψιού 20 εκ.
  2. Ψιλοκόβουμε τις κουβερτούρες και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το Βούτυρο αγελάδος και το αλάτι.
  3. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με το ρούμι και αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν μια βράση.
  4. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά στο μπολ με τις κουβερτούρες.
  5. Αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να πιάσουν θερμοκρασία οι κουβερτούρες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε μια λεία γκανάς.
  6. Αδειάζουμε τη γκανάς στο ταψί και χτυπάμε τον πάτο του στον πάγκο εργασίας ώστε να σπάσουν τυχόν φουσκάλες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στο μείγμα.
  7. Μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε για 4 ώρες να σφίξει η γκανάς.
  8. Αφαιρούμε το ταψί από το ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε στον πάγκο εργασίας.
  9. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε τη γκανάς σε κύβους 3 εκ.
  10. Πασπαλίζουμε τις τρούφες με κακάο φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς.
  11. Σερβίρουμε με τα σπασμένα φουντούκια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα