Τυρόπιτα σουφλέ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΝΤΣΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • Σουσάμι
ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
choriatiko-packshot-gallery-0
Χωριάτικο λευκό τυρί
Χωριάτικο λευκό τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Χωριάτικο λευκό τυρί. Σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και ενσωματώνουμε στο γάλα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικεν και ανακατεύουμε καλά το μείγμα να γίνει σαν μια ρευστή κρέμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  4. Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας για γλυκά και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μη ξεραθούν.
  5. Σε ένα ταψί 35×25 εκ. αλείφουμε με ηλιέλαιο για να μην κολλήσει η πίτα στο ψήσιμο.
  6. Στην Βάση θα τοποθετήσουμε 2 φύλλα ραντίζοντας κάθε φορά πριν τοποθετήσουμε το επόμενο. Αν το πακέτο έχει 13 φύλλα μπορείτε να βάλετε και 3 φύλλα στην βάση.
  7. Σουρώνουμε 7-8 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο ραντίζοντας τα ελαφρά από πάνω στο τέλος.
  8. Με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με το τυρί και κοιτάμε να καλύψει όλα τα αυλάκια ανασηκώνοντας ελαφρά τα φύλλα.
  9. Γυρνάμε τις άκρες φύλλων που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα ραντίζοντας τα ένα προς ένα.
  10. Τοποθετούμε τα 3 φύλλα που κρατήσαμε για επάνω γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα και κάτω και ραντίζουμε ένα προς ένα. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 °C για 60-65 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  12. Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμη να την κόψουμε!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί