Τυροπιτάκια – Μπουρεκάκια

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
choriatiko-packshot-gallery-0
Χωριάτικο λευκό τυρί
Χωριάτικο λευκό τυρί
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό Γάλα ζωής πλήρες, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2%, το αυγό, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με το σύρμα και ζυμώνουμε με το χέρι.
  4. Βάζουμε τη ζύμη μα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Σε λαδωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι, πλάθουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε σε 10 κομμάτια (200 γρ. περίπου το κάθε ένα).
  6. Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και το κόβουμε σε 8 κομμάτια τρίγωνα.
  7. Γεμίζουμε τα κομμάτια ζύμης με Στραγγιστό γιαούρτι 2% και τα τυλίγουμε, από τη φαρδιά πλευρά προς την κορυφή.
  8. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας, τα αφήνουμε 30′ να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με αυγό.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 °C για 20-30 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου