ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Τυροπιτάκια – Μπουρεκάκια
Αλμυρές
Chef
Θρεπτικές
ΥΛΙΚΑ
40 γρ. φρέσκια μαγιά
180 ml
Γάλα ζωής πλήρες
, χλιαρό
1 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ Στραγγιστό γιαούρτι 2%
150 ml ηλιέλαιο
680 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
Χωριάτικο λευκό τυρί
ΠΡΟΪΟΝ
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
Χωριάτικο λευκό τυρί
Χωριάτικο λευκό τυρί
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό
Γάλα ζωής πλήρες
, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
, το αυγό, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με το σύρμα και ζυμώνουμε με το χέρι.
Βάζουμε τη ζύμη μα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
Σε λαδωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι, πλάθουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε σε 10 κομμάτια (200 γρ. περίπου το κάθε ένα).
Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και το κόβουμε σε 8 κομμάτια τρίγωνα.
Γεμίζουμε τα κομμάτια ζύμης με
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
και τα τυλίγουμε, από τη φαρδιά πλευρά προς την κορυφή.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας, τα αφήνουμε 30′ να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 °C για 20-30 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου