Τυροπιτάκια – Μπουρεκάκια

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
choriatiko-packshot-gallery-0
Χωριάτικο λευκό τυρί
Χωριάτικο λευκό τυρί
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το χλιαρό Γάλα ζωής πλήρες, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  2. Προσθέτουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2%, το αυγό, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα με το σύρμα και ζυμώνουμε με το χέρι.
  4. Βάζουμε τη ζύμη μα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Σε λαδωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι, πλάθουμε ένα μπαστούνι και το κόβουμε σε 10 κομμάτια (200 γρ. περίπου το κάθε ένα).
  6. Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και το κόβουμε σε 8 κομμάτια τρίγωνα.
  7. Γεμίζουμε τα κομμάτια ζύμης με Στραγγιστό γιαούρτι 2% και τα τυλίγουμε, από τη φαρδιά πλευρά προς την κορυφή.
  8. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας, τα αφήνουμε 30′ να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με αυγό.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 °C για 20-30 λεπτά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη