Τυροψωμάκια

ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. χλιαρό νερό
  • 7 γρ. μαγιά στιγμής
  • 2 & ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 135 γρ. ηλιέλαιο
  • Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 1 αυγό, μικρό
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 & ½ κ.γ. αλάτι
  • Φέτα Π.Ο.Π.
  • 1 αυγό για το άλειμμα
ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το έξτρα αυγό και το τυρί.
  2. Ανακατεύουμε με τον γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη (μπορούμε να ζυμώσουμε και στο χέρι).
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί.
  4. Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε σε κομμάτια των 30 γρ., ανοίγουμε, γεμίζουμε με τριμμένη Φέτα Π.Ο.Π. και πλάθουμε τα τυροπιτάκια μας σε σχήμα μπάλας.
  5. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν.
  6. Αλείφουμε με αυγό, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 °C, για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη