Τζατζίκι

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ

  • Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ αγγούρι με τη φλούδα, πλυμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μέντας
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αλατίζουμε.
  2. Το αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλει τα ζουμιά του, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2%, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Πιέζουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο (ή το ψιλοκόβουμε) και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  5. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
7
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
Βασιλόπιτα Χωρίς Μίξερ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας