Τζατζίκι

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ

  • Στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ αγγούρι με τη φλούδα, πλυμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μέντας
ΠΡΟΪΟΝ
straggisto-light-packshot-gallery-0-aspect-ratio-0-0
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
Στραγγιστό γιαούρτι 2%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τρίβουμε το αγγούρι στον τρίφτη, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αλατίζουμε.
  2. Το αφήνουμε 5 λεπτά να βγάλει τα ζουμιά του, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε το Στραγγιστό γιαούρτι 2%, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Πιέζουμε το σκόρδο με το ειδικό εργαλείο (ή το ψιλοκόβουμε) και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
  5. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
nististima-spanakotiropitakia-featured
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Νηστίσιμα Σπανακοτυροπιτάκια με χειροποίητο εύκολο τραβηχτό φύλλο αέρος
Σαλάτα
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
Υγιεινή σαλάτα με λάχανο και σως  γιαουρτιού
PHOTO
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη
Υγιεινό Γλυκό στο Ποτήρι Χωρίς Ζάχαρη