Βλάχικη γαλατόπιτα αλμυρή

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 1 κιλά αλεύρι
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

ΠΡΟΪΟΝ
original-42ADECCC-4C-4153-AE2A-1522C15DB04C-copy_0000_Layer-2-aspect-ratio-0-0
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και το ξύδι.
  2. Προσθέτουμε λίγο νερό και ζυμώνουμε, ώστε να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  3. Έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε μπαλάκια περίπου 100 γρ. και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν.
  4. Στη συνέχεια, ανοίγουμε με ένα ζυμαράκι ένα φύλλο, το τοποθετούμε στο ταψί και το βάζουμε να ψηθεί για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  5. Στη συνέχεια ανοίγουμε άλλα δύο φύλλα στο ίδιο μέγεθος.
  6. Αλείφουμε το ένα φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο, ίδιου μεγέθους φύλλο, ώστε να ενωθούν και τα ανοίγουμε μαζί.
  7. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και τοποθετούμε ως βάση τα δύο ενωμένα φύλλα.
  8. Έπειτα, ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο στο ταψί.
  9. Αφού τα στερεώσουμε καλά στις άκρες, παίρνουμε το ψημένο φύλλο, το κάνουμε κομματάκια και το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα Φρέσκο γάλα επιλεγμένο πλήρες.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε 4 αυγά τα χτυπάμε και τα προσθέτουμε στο γάλα.
  3. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα ρίχνουμε μία κούπα λάδι.
  4. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά να πάει παντού και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
  5. Αφού την βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε!
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο