Χοιρινό με πράσο

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1,5 κιλά πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 100 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο αγελάδος
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια.
  2. Προσθέτουμε λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το ποτήρι του κρασιού και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τα δυο φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν.
  4. Ρίχνουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μια ώρα.
  5. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το σοτάρουμε με Βούτυρο αγελάδος. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί και προσθέτουμε ζάχαρη για να καραμελώσει.
  6. Έπειτα, προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
  7. Μόλις βράσει το κρέας ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι και χυμό ενός λεμονιού.
  8. Έπειτα, προσθέτουμε το πράσο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μαζί.
  9. Στο τέλος, ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι