Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια.
Προσθέτουμε λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε το ποτήρι του κρασιού και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τα δυο φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν.
Ρίχνουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μια ώρα.
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το σοτάρουμε με Βούτυρο αγελάδος. Το αφήνουμε να τσιγαριστεί και προσθέτουμε ζάχαρη για να καραμελώσει.
Έπειτα, προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις βράσει το κρέας ρίχνουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι και χυμό ενός λεμονιού.
Έπειτα, προσθέτουμε το πράσο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μαζί.