Βουβάλι με χυλοπίτες στη γάστρα

ΥΛΙΚΑ
  • 5 κιλά βουβάλι
  • 1 κιλό χυλοπίτες
  • 3 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κρεμμύδια
  • ½ κιλό τριμμένη ντομάτα
  • 250 ml ημίγλυκο κρασί
  • 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 lt νερό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Μπαχάρι σε κόκκους
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
kefalotiri-packshot-gallery-0
Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

  1. Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πιπεριές και τα προσθέτουμε στη γάστρα μαζί με το κρέας μας.
  2. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα 250 ml ημίγλυκου κρασιού.
  3. Στο τέλος, προσθέτουμε το λάδι, την τριμμένη ντομάτα και την πάπρικα, ανακατεύουμε, προσθέτουμε νερό και καλύπτουμε με λαδόκολλα το φαγητό μας και έπειτα ψήνουμε για περίπου τρεις ώρες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

  1. Βράζουμε ένα πακέτο χυλοπίτες.
  2. Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι το Βούτυρο αγελάδος και το περιχύνουμε στις χυλοπίτες για να πάρουν μοναδική γεύση.
  3. Προσθέτουμε το τριμμένο Κεφαλοτύρι, βάζουμε και το κρέας και το φαγητό είναι έτοιμο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι 1
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Ρολάκια μήλου με κανέλα και στραγγιστό γιαούρτι
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα
Σοκολατένιο κέικ με κεφίρ φράουλα