Χωριάτικη τυρόπιτα με σφολιάτα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

  • 12 τεμάχια σφολιάτα κομμένη 10×15εκ.
  • 420 γρ. γέμιση
  • Αυγό χτυπημένο
  • Σουσάμι άψητο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

ΠΡΟΪΟΝ
feta-packshot-gallery-0
Φέτα Π.Ο.Π.
Φέτα Π.Ο.Π.
graviera-packshot-gallery-0
Γραβιέρα
Γραβιέρα
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

  1. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας ανά δυάδες.
  2. Προσθέτουμε 70 γρ. γέμισης στο κέντρο από τα έξι φύλλα.
  3. Μοιράζουμε με το κουτάλι τη γέμιση αφήνοντας ένα πολύ μικρό κενό 1 με 2 εκ. από τις άκρες του κάθε φύλλου σφολιάτας.
  4. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το αυγό τις άκρες από τις σφολιάτες με τη γέμιση.
  5. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα έξι φύλλα σφολιάτας πάνω από τα φύλλα με τη γέμιση και πιέζουμε ελαφρώς τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους.
  6. Aλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε το σουσάμι.
  7. Τρυπάμε την πάνω επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι.
  8. Στρώνουμε τις τυρόπιτες σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C  στον αέρα για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα, να φουσκώσουν οι τυρόπιτες και να γίνουν τραγανές.

Tips:
* προσέχουμε να μην παραψήσουμε τις τυρόπιτες και σκάσει η γέμιση μέσα από το φύλλο.
** μπορούμε να φτιάξουμε τις τυρόπιτες και να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Ξεπαγώνουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες ψησίματος της συνταγής.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
γγ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
1
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
2
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο 
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο