Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. Βούτυρο αγελάδος, κρύο
  • ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 50 ml Γάλα ζωής πλήρες *
  • Λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
ΠΡΟΪΟΝ
gala-zwis-plires-packshot-gallery-0
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
xymos-portokali-packshot-gallery-2
Πορτοκάλι
Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από τα τοιχώματα.
  2. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
  3. Κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ τα μπισκότα.
  4. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 °C για περίπου 15-20 λεπτά.
  5. Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  6. Βουτάμε τα μπισκότα στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

*Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 50ml Χυμός πορτοκάλι

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου