ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Chef
Γλυκές
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ.
Βούτυρο αγελάδος
, κρύο
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
50 ml
Γάλα ζωής πλήρες
*
Λιωμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)
2 κ.σ. ηλιέλαιο
ΠΡΟΪΟΝ
Γάλα ζωής πλήρες
Γάλα ζωής πλήρες
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
Πορτοκάλι
Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από τα τοιχώματα.
Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
Κόβουμε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ τα μπισκότα.
Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 °C για περίπου 15-20 λεπτά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τα μπισκότα στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
*Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 50ml
Χυμός πορτοκάλι
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου