Χριστουγεννιάτικος κορμός

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 30 γρ. κακάο
  • 70 γρ. καυτό νερό
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 5 ασπράδια αυγών 85 γρ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ:

ΠΡΟΪΟΝ
krema-galaktos-35-packshot-gallery-0
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε την Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, ανακατεύουμε και στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα με μίξερ χειρός μέχρι να γίνε κρέμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και την άχνη και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το κακάο, το καυτό νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους με τα 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε σε 3 δόσεις τα 70 γρ. ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μπολ με το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα απαλά.
  5. Κοσκινίζουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα ρίχνοντας μέσα σε δόσεις και την υπόλοιπη μαρέγκα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί κουζίνας με στρωμένη λαδόκολλα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 °C για περίπου 13 λεπτά.
  7. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει με μια πετσέτα από πάνω.
  8. Κόβουμε τις άκρες από το παντεσπάνι ώστε να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο ορθογώνιο.
  9. Αφρατεύουμε την κρέμα και με ένα κορνέ την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.
  10. Τυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι για να μη σπάσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  11. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και την καυτή Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και ανακατεύουμε.
  12. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
  13. Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε τη γκανάζ και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
  14. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και απλώνουμε πάνω στον κορμό.
  15. Με ένα πινέλο κάνουμε γραμμές στον κορμό.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΦΩΤΟ 2
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
Κουραμπιέδες με τη μέθοδο 1-2-3-4
IMG_3378
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
Ριζότο με κοτόπουλο και βούτυρο τρούφας
image00001
Πάστα αμυγδάλου
Πάστα αμυγδάλου