Ζαμπονοτυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ
voutiro-agelados-packshot-gallery-0
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
choriatiko-imiskliro-packshot-gallery-0
Χωριάτικο ημίσκληρο τυρί
Χωριάτικο ημίσκληρο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Κόβουμε το ζαμπόν, το τυρί σε κύβους, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε κάτω σταυρωτά 2 φύλλα κρούστας διπλωμένα στη μέση.
  3. Βουτυρώνουμε και απλώνουμε μια στρώση ζαμπόν – τυρί.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε από επάνω ένα φύλλο κρούστας κάθε φορά, βουτυρώνουμε και στρώνουμε ζαμπόν – τυρί σε κάθε φύλλο μέχρι το τελευταίο.
  5. Με το τελευταίο φύλλο σκεπάζουμε την πίτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια.
  6. Αδειάζουμε στο λιωμένο βούτυρο που μας έμεινε 1 κούπα γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  7. Προσθέτουμε 3 αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  8. Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα μας.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 °C για 1 ώρα και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
drosero-dressing-salatas
Dressing Σαλάτας
Dressing Σαλάτας
kantaifi-me-xoriatiko-lefko-tiri-kai-meli
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
Κανταΐφι με χωριάτικο λευκό τυρί και μέλι
ravani
Ραβανί
Ραβανί