ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΝΕΑ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ελ
En
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗΣ COOKIES
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
PRIVACY NOTICE
ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ GDPR
κλείσιμο
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ελ
En
Αναζήτηση
Μενού
Αρχική
Συνταγές
Ζαμπονοτυρόπιτα
Αλμυρές
Chef
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φύλλο κρούστας
Βούτυρο αγελάδος
300 γρ. ζαμπόν ή παριζάκι
Χωριάτικο ημίσκληρο τυρί
ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας.
3 αυγά
1 κούπα γάλα
ΠΡΟΪΟΝ
Βούτυρο αγελάδος
Βούτυρο αγελάδος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ζαμπόν, το τυρί σε κύβους, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε κάτω σταυρωτά 2 φύλλα κρούστας διπλωμένα στη μέση.
Βουτυρώνουμε και απλώνουμε μια στρώση ζαμπόν – τυρί.
Στη συνέχεια βάζουμε από επάνω ένα φύλλο κρούστας κάθε φορά, βουτυρώνουμε και στρώνουμε ζαμπόν – τυρί σε κάθε φύλλο μέχρι το τελευταίο.
Με το τελευταίο φύλλο σκεπάζουμε την πίτα μας και την κόβουμε σε κομμάτια.
Αδειάζουμε στο λιωμένο βούτυρο που μας έμεινε 1 κούπα γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε 3 αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 °C για 1 ώρα και σερβίρουμε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Νηστίσιμο ρυζόγαλο
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Πιπεριές γεμιστές με χωριάτικο τυρί
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο
Νηστίσιμο ογκρατέν με πατάτα και μπρόκολο